*Búvároktatás: Uszodai próbamerülés

Próbamerülés

Sokunkat érdekel a búvárkodás, vagy inkább egyszerűen csak ki szeretnénk próbálni, hogy milyen is lehet a kék mélységben. Ha meg szeretnél ismerkedni a búvárkodás világával, keresni kell a próbamerülésre alkalmas, vagy inkább speciálisan e tevékenységgel foglalkozó uszodát. Hazánkban az egyik, ha nem a legjobb uszoda erre az Aquaworld. Természetesen az első próbamerülés előtt meg kell ismerkedni a merülés elméleti alapjaival és a felszereléssel is. A felszerelést először közösen szereljük össze, hogy megtudjuk, mit mire használunk. Előre egyeztetett időpontban kerül majd sor a próbamerülésre, akkor és ott csak veled foglalkozik a vizsgázott búvár. 

DeepAir - akciós búvártúrák, kedvezményes búvártanfolyam, búvároktatás, próbamerülés
DeepAir - akciós búvártúrák, kedvezményes búvártanfolyam, búvároktatás, próbamerülés

A próbamerülés előkészületei és a próbamerülés

Nagyon hihetetlen, de nem a víz alatt kezdünk, először csak a víz felszínén úszkálunk, hogy megszokd a felszerelést és magát a levegővételt. A gyakorlás után merülünk először víz alá, hogy megtapasztald azt az érzést, hogy víz alatt vagy és súlytalan az állapotod. Lehetőséged lesz közelebbről megismerkedni a búvárkodás fortélyaival és felmérheted, hogy valójában komolyan szeretnél-e foglalkozni a búvárkodással. A próbamerülés alkalmával biztonságos körülmények várnak, vizsgázott szakemberek foglalkoznak veled, mindent aprólékosan megmutatnak, ami a búvárkodás alapját is képezi. A próbamerülés után felteheted kérdéseidet a búvárkodással kapcsolatban, mielőtt még jelentkeznél az első búvártanfolyamodra.

Tapasztalatok a próbamerülés ideje alatt 

A próbamerülés alatt megtapasztalod, hogy milyen érzés a természet részének lenni a víz alatt és nem kívülről szemlélni azt. Az uszodai körülmények között a medencében oktató segítségével sajátíthatod el a gyakorlati alapokat, amelyek elengedhetetlenek az első próbamerülés előtt. Remélhetőleg ez egy olyan kaland lesz az életedben, amely végigkísér az első igazi búvárkodásodig. Megtanulod a víz alatti kommunikációt, a kézjelzéseken át a felszerelések biztonságos használatáig. A víz alatti világ színei és formái bárkit rabul ejthetnek a búvártúrák alkalmával.

DeepAir - akciós búvártúrák, kedvezményes búvártanfolyam, búvároktatás, próbamerülés
DeepAir - akciós búvártúrák, kedvezményes búvártanfolyam, búvároktatás, próbamerülés

Milyen költségekkel jár a próbamerülés?

Ez egy jó és jogos kérdés. Nálunk nincsenek rejtett költségek, a weboldalunkon megtalálod mennyibe kerülnek a búvártúrák, a búvártanfolyamok, tehát a búvároktatás és a próbamerülés, melyek részét képezi a búvárfelszerelés használata, a levegővel töltött palack, az elméleti oktatás, gyakorlati foglalkozás, búvárbiztosítás… stb. Mivel uszodai próbamerülésről beszélünk így csupán az uszodai belépő ára terheli meg pluszban a pénztárcánkat. A nyílt vízi próbamerülésnél további költségekkel is kell számolnunk, de azok már az adott tanfolyam részét képezik.

Próbamerülés nyíltvízi helyszínen

Magyarországon az egyik kedves merülési helyszín a Dorogi Palatinus tó, ahol a merülés után lehetőség van ott maradni, kikapcsolódni. Sokan itt végzik el a búvártanfolyam nyíltvízi részét. Rendelkezésre áll a próbamerüléshez minden, ami biztonságos gyakorlást segíti elő. Olyan helyszínt alakítottak ki, ahol a kezdő, de már a haladó búvárok is megtalálják a lehetőséget a próbamerülés elvégzésére.

DeepAir - akciós búvártúrák, kedvezményes búvártanfolyam, búvároktatás, próbamerülés