*Búvártanfolyamok és tengeri merülések világa

Búvártanfolyamok

Több helyen és oldalon olvasható, hogy pár nap alatt búvár lehet belőled. Hogy milyen búvártanfolyamban lesz részed, milyen hangsúlyt fektet az elméleti és a gyakorlati tudás alapjaira, mind az oktatóktól függ. Egy búvártanfolyam nem húzódik el hetekig, az elméletek és foglalkozások mind egy helyen vannak. Kevesebb időt kell az átöltözéssel foglalkozni, több idő jut a búvártanfolyamon résztvevőkre. A tudást, amit a tanfolyam ideje alatt szereztél meg, azonnal tudod használni. Csodás helyeken, nagyon jó környezetben, egy jó kis csapatban, kellemes hangulatban töltheted el a búvártanfolyam napjait.

DeepAir - akciós búvártúrák, kedvezményes búvártanfolyam, búvároktatás, próbamerülés
DeepAir - akciós búvártúrák, kedvezményes búvártanfolyam, búvároktatás, próbamerülés

Előkészületek a búvártanfolyam előtt

A búvártanfolyam elvégzése előtt próbáld ki a merülést uszodában, vagy nyílt vízi környezetben! Megismerkedhetsz a körülményekkel, oktatóiddal, megtervezheted az időbeosztásod is ezek ismeretében. Magyarországon, több helyen lehet végezni merülést, de a medencés merülésnél leginkább javasolt és bevált hely az Aquaworld. A búvártanfolyamnak úgy, mint más tanfolyamoknak is, feltételei vannak. Ki kell tölteni a felelősségvállalási nyilatkozatot, valamint részt kell venni egy orvosi vizsgálaton, amely hazánkon kívül nem mindenhol kötelező. Bár ha jól belegondolunk ez nem is olyan nagy hátrány, fontos az egészségünk.

A búvártanfolyam tematikája

A búvárkodást több modulban tanulhatod meg ismertető tankönyvek és elméleti képzések segítségével. Ideális körülmények között gyakorolhatod a merülés szabályait, legyen az szabadtüdős, vagy akár légzőcsővel történő. A búvártanfolyam ideje alatt megismerkedhetsz a szükséges búvárfelszerelésekkel és megtanulhatod azok használatát. A búvártanfolyam végén tesztsorral adhatsz bizonyosságot arról, hogy milyen tudást szereztél meg elméletben és merülési gyakorlatok során a búvárkodásból. Ezek a tesztsorok a búvártanfolyam minden olyan részét érintik, ami fontos a gyakorlatban, figyelni kell rá a merülés tervezésekor és a gyakorlati megvalósítás során.

DeepAir - akciós búvártúrák, kedvezményes búvártanfolyam, búvároktatás, próbamerülés
DeepAir - akciós búvártúrák, kedvezményes búvártanfolyam, búvároktatás, próbamerülés

Horvátországi bázis a búvártanfolyamokhoz

A kezdő búvárok Horvátországba mennek el a vizsgákat letenni, ahol több merülést hajtanak végre (melyek száma minimum 5). Ezeken a helyszíneken vizsgázott búvárok felügyelik a merülés szabályosságát, figyelemmel kísérik a vizsgázók minden lépését az elsőtől az utolsóig. A búvártanfolyam vizsgái csak minimum merülés elvégzése után kezdhetők meg, melyek ugyanazon a helyszínen zajlanak, gyakran a Red-Island sziget egyik öblében. Horvátországban több helyszínen szerveznek búvártanfolyamokat, de lényege mindnek ugyanaz, csak a biztonsággal végrehajtható merülést engedélyezik, bármely módszert is választja a vizsgázni kívánó búvár.

Élményekkel teli búvártanfolyamok

A búvártanfolyamok helyszínei csodásak egytől egyig, csak egy a sok közül a Pag szigetén található bázis a Lun-félsziget északi részének sziklafalain. Több helyen a merülési mélység eléri a 90 métert is. A búvártanfolyam bázisa által merült helyek mindegyike gazdag halrajokban és látvány szempontjából sem utolsó a rengeteg tenyérnyi méretű hal. A merülőhelyek között van olyan, amely 10 méteres mélységből indul és több járaton keresztül ér el a hegy gyomrában található barlangokhoz. A búvártanfolyamok elvégzése után e csodás világ tárul fel előttünk a merülés során.

DeepAir - akciós búvártúrák, kedvezményes búvártanfolyam, búvároktatás, próbamerülés